onsdag 21 mars 2012

Hemma värst

Jag trivs i mitt hem. 
Det är inte perfekt och skulle inte platsa i en heminredningstidning, inredningsblogg, möbelkatalog eller mäklarannons. 
Men jag trivs.
Nästan alltid.
Om det inte råkar vara så att någon som bor i en heminredningstidning eller mäklarannons ska komma på besök inom en snar framtid. Liksom bara komma över på en låtsasspontan bit mat eller så. 
Då trivs jag inte alls. 
Då ser mitt hem ut som  piss och skit och senapsgas. 
Då måste jag städa i varenda hörn. Fluffa upp varenda kudde. Göra av med pengar på kaffekoppar som jag inte vill ha. 
Då måste jag ha ångest över hur dumma vi är som inte ägnar tid till att tapetsera om (som vi hatar) eller köpa platt-tv (som vi inte vill ha) eller gå på gallerier och införskaffa obegriplig konst. 
Då måste jag få panikutbrott och tvinga familjen att byta ljus i stakarna och sen gömma dem i en sopsäck och diska diskborsten och frosta av frysen och rensa avloppen. 

Om några dagar kommer det hit några människor med fantastiska hem. 
Perfekt. 
Jag har ryggskott och kan inte ligga och gno med tandborste i hörnen, jag kan inte tvätta fönster, byta gardiner, damma högst upp på bokhyllorna, duscha blommorna, byta överdrag på sofforna, gömma kläder och skor i någon bortglömd garderob, måla om några möbler, skura i sopskåpet, rensa i tvättrummet...
Jag kan bara sitta här och ha hemmaångest och PMS. 
Jo, för självklart har jag PMS mitt i alltihop. 

En sak är säker:
De närmaste dagarna kommer det inte vara lätt att vara min Gubbe. Stackars, stackars honom om han så mycket som andas något om att vi inte ska bry oss om vad andra tycker. 2 kommentarer:

Mammahäxan sa...

Eftersom jag inte är din Gubbe så kan ju jag säga det som inte han får säga: Strunta i vad folk tycker! Håller själv på så där, mitt hem är verkligen inte katalogaktigt och jag tänker inte på det förrän folk kommer på besök. Men jag har upptäckt att de flesta inte bryr sig om hur det ser ut. Och gör de det, då kan de hälsa på någon annan. Hoppas ryggen snart är bra. Stackare!

Agnetha (kommandoran) sa...

Å känner du också så .. jag har ju lite tur jag att huset vi bor i (just nu) är så "fint" i sig självt så folk brukar liksom blunda för min slarvia städning och konstiga inredning.
Fast jag brukar säga att vi är med i tävlingen "Sveriges skitigaste köksgolv" och vi mottar gärna alla röster. ;)

Det är hemskt när man känner så där. ditt hem är säkert jättefint och alldeles perfekt. jag skulle bli stressad av att ha det så där "jättefint".
Vi fick nya grannar för ett tag sen,s om flyttade hit från "storstan" för att kunna ha hästar hemma. Hon (i familjen) var helt chockad över att "alla har "sköna-hem"-fint hemma".

älska ditt hem och var stolt över det. det är nog det bästa.
och fy bubblan för PMS ... :-p jag är drabbad idag. humöret är i botten. försöker hålla munnen stängd och andas långsamt och lugnt men .... ja ...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...